Sylvia

 gomboti final 1

  Pentru ca tot e sezonul prunelor am facut si eu gomboti cu prune , e un desert super lejer si gustos si de ce nu foarte simplu de facut. Eu ma facut o reteta data de Nadina pe www.bucataras.ro  reteta ei o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/9785/gomboti-cu-prune.html

   Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile  si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie : 500 grame de cartofi, 125 g faina alba, 1 ou, 1 lingura unt, 3 linguri de zahar,  200 g prune taiete in 4 si pudrate cu zahar zahar , 100 g pesmet, 3 linguri zahar.

    Preparare: facem un aluat  din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina :  

 

gomboti

   

     Prunele le spalam si le stergem si le taiem in sferturi pe care le pudram cu zahar :

 

gomboti 1

 

    Aplatizam in palma o bila de aluat si punem in centru ei un sfert de pruna . Formam o biluta in jurul bucatii de pruna si o fierbem cateva minute in apa care clocoteste. Cand se ridica la suprafata o mai lasam 2-3 minute si este gata :

 

gomboti 2

 

       Scoatem gombotii din apa cu o paleta, ii lasam cateva secunde pe un servet absorbant de hartie si apoi ii trecem printr-o compozitie facuta din pesmet si zahar . Se servesc calzi, cu un supliment de zahar sau de smantana dupa preferinte :

gomboti final