Sylvia

 

     Este o mancare poate mai putin obisuita dar este foarte gustoasa si  merita incercata macar o data. Imi place sa experimentez mereu gusturi noi nu intotdeauna imi plac  dar pot macar apoi sa fac o lista cu ce imi place si ce nu imi place 🙂

      Avem nevoie pentru 2 persoane de 2 felii mari de inima de vita,  2 linguri ulei de masline, un ardei, o lingura de verdeata taiata marunt ( ce preferati ) o ceapa mica, cativa morcovi mici, 2 catei de usturoi,  2 linguri de sos soya,  50 ml vin, sare, piper, o lingurita amidon, o jumatate de lingurita de otet, o lingurita de pasta de ardei iute.

     Preparare: lasam la macerat in frigider pentru macar 2 ore bucatile de inima de vita cu un sos facut dintr-o lingura de soya, 50 ml vin, cateii de usturoi tocati marunt, lingura de verdeata taiata marunt , sare, piper, condimente dupa gust :

 

inima cu sos picant 3

 

       Intre timp pregatim legumele taind ceapa solzisori si ardeiul fasii lungi si subtiri, morcovii eu i-am lasat intregi ca erau mititei tare. Le punem intr-un bol cu o lingura de sos de soya, sare, piper si o jumatate de lingurita de otet si le lasam 15 minute inainte de a le pune la foc.

 

inima cu sos picant 1

 

 

       Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam legumele cu sosul lasat. Le lasam la calit la foc mic timp de 5 minute si adaugam bucatile de inima de vita si mai lasam cateva minute. Dupa aceea punem 100 ml de apa si lasam sa fiarba la foc mic si cu capac  timp de 5 minute, intorcand bucatile de inima din cand in cand. La sfarsit condimentam dupa gust  si punem pasta de ardei iute si turnam o jumatate de canita de apa rece in care am dizolvat amidonul, daca folosti Maizena nu trebuie dizolvat si  puteti sa -l puneti direct peste mancare mai diluati cu apa daca este cazul. Am inventat personal aceasta reteta adaptand metoda clasica de preparare a inimii de vita, astept sugetii de la voi daca incercati reteta si gasiti imbunatatiri .  Am servit cu cartofi fierti intregi si rumeniti cateva minute la cuptor si am decorat cu fire de ciboulette ( ceapa  ciorii cred ca este denumirea populara in Romania, ceva ceapa salbatica de la care se folosesc numai cozile foarte subtiri, este foarte gustoasa) :

 

inima cu sos picant 4