Sylvia

 

        Am vrut sa fac o paine mai deosebita de Sarbatori si am combinat reteta de la painea cu cereale si painea cu ceapa. A iesit o paine super aromata si gustoasa , va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

        Avem nevoie de : 450 grame faina alba ( eu am pus bio),  100 grame faina neagra, 200ml lapte, 100 ml apa, 2 linguri ulei de masline, 50 grame drojdie proaspata, o lingurita zahar, 3 linguri de amestec de cereale, o ceapa de marime medie data pe razatoare sau facuta cu blenderul( trebuie sa fie maruntita fin de tot) , o lingurita de sare.

        Eu am facut aluatul cu maina de facut paine, am pus toate ingredientele de la inceput, mai putin cerealele care le-am pus cand era aproape gata framantat aluatul. Am lasat pe programul de framantat si dospit de 1,50 ore si apoi am modelat doua suluri lungi si subtiri :

 

inel cu ceapa

 

        Le-am rasucit si le-am asezat in tava pentru copt inele, unsa in prealabil cu unt  si am mai lasat a dospeasca 30 de minute :

 

inel cu ceapa 1

 

             Am copt painea la jumatatea cuptorului cu o tava cu apa sub ea, la 220 de grade timp de 30 de minute( timpul poate sa difere putin in functie de cuptor :

 

inel cu ceapa 2

 

              A iesit super pufoasa si gustoasa, ceapa ii da o aroma abia simtita, foarte fina. Se pastreaza f bine si pentru a doua zi :

 

inel cu ceapa 3