Sylvia

 

       Am gatit aceasta friptura tinand cont de un sfat dat de Bunica de www.bucataras.ro   si anume sa impanez carnea de iepure cu bucatele mici de slaninuta si de usturoi.

      Avem nevoie pentru 2 portii de : 2 pulpe de iepure,  o lingura de sos de soia, 50 ml ulei , cativa catei de usturoi, cateva bucatele mici de slaninuta, sare, piper, o lingura de amestec de legume facut de casa( vegeta mea naturala)  sau  de delikat de legume, 2 crengute de cimbru uscat, cateva foi  de dafin, 200 ml de bere ,100 ml suc de rosii,   o lingura de verdeturi tocate marunt.

    Preparare: lasam carnea de iepure la macerat condimentat bine si pus apoi la frigider intr-un vas in care turnam uleiul amestecat cu soya si verdeturile tocate marunt.  Este bine sa o lasati de seara pana dimineata eu asa am facut de data asta, daca nu macar cateva ore sa stea cu condimete.

    Asezam apoi pulpele de iepure intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta , il impanam din loc in loc cu bucatele mici de usturoi si de slaninuta. Turnam apoi peste el 200 ml de bere ( imi place f mult cum fragezeste berea carnea de iepure, alcoolul si gustul dispar la gatit ramane numai carnea frageda) , amestecul de ulei cu soya in care a stat iepurele,  punem 100 ml de sus de rosii si adaugam crengutele de cimbru si foile de dafin. Mai punem peste o lingura de verdeata tocata marunt( eu am pus un amestec de legume si verdeturi pentru salate)  si este gata pentru pus la cuptor :

 

iepure 1

 

     Il dam la cuptorul preinacalzit in prealabil la 230 de grade si il lasam cu capac pentru 30-40 de minute si apoi fara capac inca 15-20 minute. Este gata cand a scazut sosul si el ramane usor rumenit si frumos colorat de la sosul de rosii :

 

iepure 2

 

        A iesit excelent, aromat si foarte fraged, nu s-a uscat deloc  de acum de cate ori gatesc iepure o sa il impanez asa . L-am servit cu un gratin lejer de cartofi :

 

iepure final