Sylvia

    Este reteta mea preferata in ceea ce priveste friptura de iepure preparata la cuptor. Am tot adaptat diverse retete si sunt gata sa va impartasesc aceasta minunata reteta incercata si verificata 🙂 .

     Avem nevoie de : un kilogram pe carne de iepure  portionat in bucati potrivite ca marime, un morcov,o jumatate de praz, cateva tomate cerise, 2-3 bucati de ceapa mica, o jumatate de ardei, 2-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati ) sare, piper, un fir de rozmarin si unul de cimbru, 300 ml bere blonda, 2 linguri de faina, 2 linguri ulei de masline.

     Ca si garnitura la aceasta friptura eu am facut de aceasta data cartofi intregi fierti 10 minute si apoi pusi la cuptor cu condimente si stropiti cu ulei de masline pentru inca 30 de minute pana prind o crusta aurie.

     Preparare : pregatim bucatile de carne de  iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora :

 

iepure cu bere 3

 

            Cat timp sta carnea de iepure la frigider pregatim legumele si taiem rondele prazul, morcovul , ceapa si rosiile si ardeiul cubulete mici :

 

iepure cu bere

 

 

        Intr-o tigaie adanca punem 2 linguri de ulei de masline la incins si cand este fierbinte adaugam bucatile de iepure, pudrate in prealabil cu faina pe toate partile . Lasam carnea la rumenit la foc mic cateva minute pana face o crusta aurie :

iepure cu bere 4

 

 

       Dupa ce se rumeneste carnea adaugam legumele si condimentam dupa gust si lasam totul la inabusit la foc mic pret de 2-3 minute.

 

iepure 5

 

      Dupa aceea adaugam berea si cand incepe sa clocoteasca mutam toata compozitia intr-un vas termorezistent, adaugam rozmarin si cimbru  si o punem  la cuporul incins in prealabil la 220 de grade.

iepure cu bere 2

 

 

     Lasam friptura timp e o ora, micsorand focul spre final, in ultimele 30 de minute adaugam intr-o tava separata cartofii.  Este gata atunci cand carnea e rumenita deasupra si sosul este consistent.  Are un gust deosebit si carnea de iepure preagatita asa e foarte frageda si aromata, va  ofer o portie pentru a va convinge !

 

iepure 6