Sylvia

 

   Este una din retetele clasice ale bucatariei franceze, o mancare aromata si simplu de realizat care impaca toate gusturile .

   Pentru 4 persoane avem nevoie de 4 bucati mari de carne de iepure, o lingura de faina, 300 grame de ciuperci champinion,  50 ml vin alb, 100 ml apa, 2 linguri ulei de masline, o lingura de boia dulce, sare, piper, verdeata in functie de preferinta.

    Preparare: spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam  si le trecem printr-un strat fin de faina :

 

iepure cu ciuperci

 

    Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam la foc mic :

 

iepure cu ciuperci 1

  

    Lasam sa clocoteasca la foc mic carea si acoperita cu capac timp de 15-20 minute. Dupa aceea adaugam ciupercile si mai lasam cu capac pret de 10 minute, nu am mai completat cu apa ca au lasat ciupercile. Lasam sa scada apa, mai dragem cu condimente la final daca trebuie si adaugam o lingura de verdeata maruntita ( telina si salvie am pus eu ) . Se serveste cald cu ce garnitura doriti, eu am facut cartofi piure e data asta  :

 

ieure cu ciuerci final