Sylvia

 

  De Revelion am avut un meniu mai diferit de cel clasic cu mule feluri de mancare festive si consistente 🙂 mi-am propus sa fac doar niste salate si tartine cu diverse arome, un platou cu branzeturi si sa desfacem o champanie buna, am ales Lanson pentru aceasta ocazie. Desi e o champanie destul de cunoscuta nu as nominaliza-o ca cea mai buna champanie degustata de mine dar e o casa veche si renumita si a fost   alegerea de Revelion.

  Prima actiune a fost sa pun champania la rece , sfatul unei cunostinte care e chiar cunoscator in domeniu este ca o champanie sa se tina o zi la frigider si 20 de minute la congelator inainte de servire. Respect  cu strictete asta . Cu o ora inainte de inceperea festivitatilor 🙂 glumesc ca fost o seara in familie , am scos cam tot ce aveam la indemana in frigider prevazut pentru aceasta actiune . Branzeturi : camembert, roquefort, branzeturi de capra, telemea de oaie si branza de burduf romaneasca de la Napolact :

 

      Oua de prepelita, icre negre, spuma de icre, file d’anchois, unt cu sare de mare, somon afumat, jambon crud afumat, cateva sortimente de salam,mousse de canard,  batonete de crab, verdeturi : marar, cozi de arpagic/ciboulette, busuioc, ruccola ( de care am fost foarte mandra ca le-am gasit  🙂 ) . 

 

 

    Branzeturile le-am taiat pur si simplu si le-am asezat pe un platou cu masline, au fost servite la sfarsit cu rondele de paine :

 

 

    Tratinele le-am facut sau pe rondele taiate din bageta sau pe triunghiuri de paine prajira. Unele au fost facute cu unt sarat si jambon sau icre negre, aletele cu icre roz, somon afumat si un decor de icre negre si marar :

 

 

  Alte tartine au fost facute cu mousse de canard si decorate cu cozi de arpagic taiate fin si cu ruccola, altele cu unt cu sare de mare si jambon crud afumat sau cu unt cu sare, somon si icre negre  :

   

       Pe unele din ele am pus rondele de oua de prepelite fierte care au decorat foarte  frumos si au adus un plus de gust :

 

 

     Cu salamurile au facut un platou separat. Triughiurile de paine au fost decorate in acelasi fel ca si rondelele cu icre si somon, cu unt si jambon crud uscat si cu icre negre :

 

 

      Promit sa revin si cu salate, in numar de doua au fost 🙂 una cu salata verde, macris, avocado si somon afumat iar cealalta cu somon afumat, oua de prepelita, salata verde, rosii cerise si ruccola. Pana la urma poate va conving ca masa propusa de mine desi lejera a fost totusi festiva si suficienta, chiar si pentru o seara de Revelion 🙂 . Un 2011 cu sanatate si tot ce va doriti.