Sylvia

 

Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. ……

                  Octavia Paler : Avem timp

 

      Cred ca foarte multi dintre voi stiu si au vibrat citind acest poem,  pentru c ce vor sa il reciteasca il gasiti aici :  http://www.poezie.ro/index.php/poetry/25587/Avem_timp  . Ne gandim mereu ca este timp pentru toate amanarile noastre, asteptam un anumit motiv sa imbracam o anumita haina, sa desfacem o sticla de vin bun sau de champanie, asteptam un anumit moment sa spunem sau sa facem ceva ….si timpul trece aproape invariabil in defavoarea noastra si  momentul asteptat nu mai vine si farmecul clipei dispare…Ce ar fi daca nu mai asteptam “ceva anume” , ce ar fi daca zambim,  imbracam ceva special si bem o champanie  fara nici un motiv anume , doar pentru a peterece o seara frumoasa . Chiar am simtit nevoia unei astfel de seri si am trait-o zilele trecute, a fost super reconfortant, am ascultat o muzica buna si am uitat pentru o vreme de toata repetabila “realitate ” a unei zile obisnuite.

    Pentru ca era nevoie de cineva care sa si pregateasca aceasta cina 🙂 am intrat eu in ring si am pregatit destul de repede zic eu , cu ce aveam prin frigider doua platouri reci. Am avut : paine feliata, biscuiti sarati, unt sarat, cateva felii de somon afumat, niste icre negre, mousse de canard/un paté de ficat mai spumos, cateva rondele de carnaciori uscati,  o crema de branza, anchois, cateva batonase de crab ….cam asat am pus eu de data asta puteti sa adaptati cu ce aveti prin casa. Acompaniate neaparat de o champanie rece sau un spumant …ce aveti la indemana.

 

 

  Preparare : aici nu e nevoie de poveste multa ca toata lumea stie sa faca un platou rece eu vreau doar sa vad cateva idei de combinatii : am facut biscuiti sarati cu crema de branza si apoi am asezat la un capat o lingurita de icre negre si la celalat capat cateva felii fine de somon afumat, decorat apoi cu ciboulette/ arpagic sau ceapa ciorii in Romania :

 

       Din felii mici de somon am mai facut niste rulouri mici am pus in centru putina crema de branza cu ierburi :

 

 

  Le-am rulat apoi si le-am legat cu un fir de ciboulette/arpagic. Batoanele de crab le-am taiat sectiuni inguste de 1-2 cm si pentru a le da putin “volum” le-am ridicat putin partea din mijloc, a iesit ceva de genul :

  La final platoul a fost destul de repede plin :

 

     Am presarat putina boia si ierburi uscate sa dea o nota mai vesela si gata cu primul platou :

 

    Celalalt platou l-am facut din patrate si triunghiuri de paine prajita ( de la care am decupat coaja) pe care le-am garnisit cu unt sarat si anchois sau  cu mousse de canard altele, cu somon sau icre negre sau cu unt sarat si felii fine de salam uscat :

   

    Totul a fost gata in timp relativ scurt, champania a fost rece …..si seara ne-a mai descretit fruntile. Va invit sa incercati experienta si va servesc cu un pahar de champanie virtual :