Sylvia

 

      Va prezint o varianta simpla si eleganta de a prepara niste gustari reci asortate , care pot sa isi gaseasca foarte bine locul si la o masa de sarbatoare  sau la o cina obisnuita , servite cu paine prajita si salata.

       Avem nevoie de : betisoare de genul scobitorilor sau betelor pentru frigarui dar mai scurte ( eu am pus niste betisoare de bambus speciale pentru gustari ) , o mana de ruccola ( ador aceasta salata in orice combinatii ) , cascaval, salam, sunca, carnaciori, rosii cerise, castraveti, ridichi rosii  si ce mai gasiti si doriti sa puneti….in functie de preferinte .

      Am pregatit legumele, decupand cubulete castravetii si lasand intregi rosiile si ridichiile :

aperitive frig

 

     Pe un platou de lemn am pregatit betisoarele, cascavalul si mezelurile, taindu-le in maniera in care sa poata fi mancate cu usurinta, cu exceptia jambonului am pus si eu mezeluri romanesti, aduse de curand din vacanta :

aperitive frig   1

 

       Am ordonat legumele si mezelurile pe betisoare in functie de inspiratie, pe cele mai mici am pus doar rosii cerise si cascaval pe cele mare altervativ din toate cate o bucatica, decorand cu o frunza de ruccola care merge si f bine la gust  :

aperitive frig 2

 

           Le-am asezat pe un platou mai mare, calculati cate vreti pe o persoana sau le asezati pe toate si se serveste toata lumea, in functie de ce doriti. Intr-un colt al platoului am facut un mic decor din ruccola, o rosie si 2 betisoare cu legume:

decor aperitive

 

      Am asezat pe platou cateva betisoare si am decorat cu ierburi speciale pentru salate, au si usturoi si ardei uscat si pe langa faptul ca arata foarte bine dau un gust foarte bun. Am fost foarte incantata de rezultat, arata foarte bine si sunt si foarte economice, au iesit foarte multe din cantitate mica de mezeluri :

aperitive frig final