Sylvia

 

     Aseara mi-am zis sa fac ceva dulce cu gustul iernii care aici in Franta nu pare foarte decisa daca sa ramana sau sa plece.

     Am pornit de la ce aveam prin casa si m-am gandit ca mi-ar face placere sa contina asa ca am pus : 5 oua, 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar, 50 grame de unt topit, 3 linguri de suc de potocale proaspat stors, o lingurita de praf de copt,  o mana de stafide, o lingurita de scortisoara,  un mar mare curatat si taiat cubulete, coaja de la o portocala  curatata bine de partea alba si tocata cubulete marunte. Pentru decor am pus 75 de grame de ciocolata alba topita cu putin lapte si am presarat cocos.

     Preparare : batem albusul spuma cu zaharul  si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale. Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala :

 

guguluf de iarna

   

      Turnam compozitia intr-o forma de guguluf tapetat cu unt si faina si adaugam bucatele de mere :

 

guguluf de iarna 1

 

        Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, verificam cu testul scobitorii inainte de a-l scoate, daca iese curata inseamna ca e copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca  apoi in invelim ciocolata topita cu lapte cat sa facem un strat aderent si sa patrunda putin in prajitura si pudram generos cu cocos.

 

guguluf iarna3

 

     Decoram centrul  cu felii de portocala si este gata pentru servit. Cateva  felii de guguluf si un ceai  fierbinte de menta au fost o cina perfecta :

 

guguluf final