Sylvia

 

  Daca va ganditi la ce sa faceti pentru cina , va propun acest fel de mancare usor de realizat, aromat si economic.

   Avem nevoie pentru 2 persoane de un manunchi mic de conopida, un ou, o lingura de smantana lejera, 2 linguri de cascaval, sare, piper, optional cateva rosii mici cerise si verdeata marunta pentru final.

  Preparare: spalam conopida si o desfacem in manunchiuri mici,  o asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste ea un amestec facut din ou batut cu smantana si cascaval ras si condimentat bine cu sare si piper. Adaugam si cateva rosii si gata dintr-o joaca de copii am preparat cina 🙂  :

 

gratin de conopida

 

    Asezam vasul in cuptorul preincalzit, eu il pun intr-o tava cu apa ca se face mai repede. L-am lasat 15 minute acoperit cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara sa se rumeneasca usor :

 

gratin conopida 1

 

      A fost delicios si lejer, puteti sa il faceti cu ce legume doriti. Eu l-am servit presarat cu patrunjel proaspat si alaturi de o salata mare :

 

gratin de conopida final