Sylvia

 

      Daca sunteti in graba mare si doriti sa faceti ceva rapid si clasic dar care sa aduca si ceva nou va propun aceasta reteta.

      Eu am facut gratarele din pulpa de porc si cotlete de porc, le-am condimentat bine si le-am lasat la rece pentru 2 ore intr-un sos facut din 2 linguri de vin, doua de sos soya si 2 linguri de ulei de masline .

      Pentru sosul de ciuperci am folosit 2 ciuperci champinion micute si o lingura de hribi deshidratati. Se rehidrateaza hribii cu apa fierbinte si se pun la calit in ulei de  masline atat ciupercile champinion cat si hribii taiati marunt.  Dupa ce le-am calit 2-3 minute la foc mic se adauga peste sare si piper si se toarma apa in care au fost rehidratati hribii, in jur de 100 ml. Lasam 5-7 min la foc mic si apoi ingrosam sosul cu o lingurita de amidon si eu am pus de aceasta data si o ligurita de cascaval ras ca sa fie mai onctuos, se poate si fara.

      Gratarele le-am facut la foc mic pe grill, am folosit ca si garnitura de data aceasta clasicii cartofi prajiti 🙂 . Am decorat putin cu ridichie rosie si morcov si gata masa in 15 minute.

 

gratar de porc cu sos de ciuperci