Sylvia

   Aceasta este reteta mea cu numarul 200 , ce repede a trecut timpul ….

   M-am gandit sa va propun ceva mai lejer zilele astea 🙂 asa ca pentru azi gratar de pui cu sos roquefort.

   Avem nevvoie pentru 2 persoane de : 5-6 felii potrivite de piept de pui, o lingura de ulei de masline, o lingurita de sos soia, o lingurita otet balsamic,  o lingura de ketchup ( sau sos de rosii ), sare ,piper, ierburi uscate aromate ( eu am pus ierburi pentru salate ca are toate ierburile aromate si usturoi uscat) . Pentru sos avem nevoie de 50 de grame de branza roquefort,  o lingura de lapte, cateva bucati de unt si o lingurita de vin alb.

   Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.

  Dupa o ora le prajim pe un grill cu focul dat pe mediu sa se patrunda bine :

 

gratar de pui 1

 

     Separat facem sosul de branza roquefort punand intr-o caserola branza, untul, laptele si vinul si lasand sa se topeasca si omogenizeze la foc mic :

 

gratar  de pui

 

     Aranjam pe un platou gratarele si le servim cu cartofi prajiti si un decor facut din salata verde, castraveti si morcov :

 

graar de pui 2

 

     Eu am preferat sa le servesc in varianta asta si cu sos de branza presarat peste :

 

gratar de pui  3

 

     Decorul facut a fost pe ca de simplu pe atat de efect si a servit si pe  post de salata .

 

decor gratar