Sylvia

 

Bine v-am regasit, mi-a lipsit enorm blogul meu culinar dar datorita faptului ca am fost in plin sezon si am calatorit mult in acelasi timp nu am timp sa postez retete. In momentul de fata lucrez ca bucatar la un castel de 4 stele din Franta si sunt prinsa mai mult in a doua jumatate a saptamanii,eu lucrand pe partea de evenimente si casatorii, o sa va povestesc mai multe despre asta intr-un alt episod din jurnalul meu de bucatar.

Azi va prezint o reteta delicioasa si rapida, in 5 minute este totul gata.  Aveti nevoie de : gnocchi cca 100 gr pentru o persoana, 100-150 ml supa de legume , un ardei mare rosu,  sos de rosii cu busuioc pentru paste, 6 gambas/creveti  pentru o persoana, 2 linguri ulei de masline, un catel de usturoi zdrobit, putin vin alb, o jumatate de ardei iute rosu, amestec de ierburi aromate ( eu am pus eu in congelator amestec de salvie verde cu busuioc, oregano, rosii uscate, usturoi) care merge la toate preparatele cu fructe de mare, cateva frunze de busuioc verde.

Preparare : intr-o tigaie neaderenta se pune un ardei rosu taiat fasii la copt cu o lingura de ulei de masline si putina sare grunjoasa de mare si se adaguga spre final ardeiul iute maruntit.   Cand este bine rumenit se adauga gnocchi si se pune putina supa de legume, un catel de usturoi zdrobit si sosul de rosii cu busuioc ( eu am mereu sosuri italiene in diverse combinatii si le folosesc atat la paste cat si la gatit ) . Separat intr-o alta tigaie neaderenta se pun gambasii la prajit intr-o lingura de ulei de masline ( eu cumpar mereu gambasi cruzi congelati care sunt gri la culoare si devin roz atunci cand sunt gatiti ) . In mai putin de 2 minute sunt gata, atunci cand sunt roz si usor rumeniti este semnul ca trebuie intorsi. Dupa ce sunt gata se deglaseaza cu vin alb si se adauga continutul de gnocchi ca sa nu pierdem aroma gambasului prajit. Gnocchi sunt gata in 3-5 minute asa ca imediat ce i-am adaugat peste gambas facem dresajul final de condimente, adaugam putina sare daca mai trebuie, eventual piper daca ardeiul nu a fost f iute si punem din belsug amestec de ierburi aromate. Acestea nu trebuie sa fiarba deloc ca sa isi pastreze aroma.

Se aranjeaza pe o farfurie in partea centrala separam gnocchi si adaugam  gambasii pe lateral, adaugam busuioc verde si e totul gata in mai putin de 5 minute, va doresc pofta buna !