Sylvia

 

     Va prezint o reteta simpla si aromata pe care o puteti adapta in functie de preferinte, crevetii pot fi inlocuiti cu bucati de pui sau legume de vara. Se prepara extrem de repede si rezultatul este delicios, eu am vrut sa ii dau o nota mai aromata asa ca la final am adaugat putina pasta de aredi iute si pasta de creveti, luata de la magazinul asiatic.

   Avem nevoie de 250 grame de gnocchi ( eu i-am cumparat de la raionul de paste proaspete) , o mana de ardei de mai multe culori taiati fasii, o lingura de ulei de masline, 300 grame de creveti, cateva linguri de sos pesto, sare, piper, pasta de creveti ( optional), pasta de ardei iute.

  Preparare: pregatim ardeii, se spala si se taie fasii subtiri . Alaturi pregatim gnocchi lasandu-i cateva minute la temperatura ambiata sa nu fie tari :

 

       Ne ocupam intre timp de creveti, eu am avut proaspeti nedecorticati asaa ca am avut putina treaba sa ii spal si sa ii curat :

  

      Intr-o tigaie mai adanca neaderenta punem ghocchi, ardeii, o lingura de ulei de masline si condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Mai adaugam pasta de creveti :

 

   Amestecam cu grija si asteptam sa se dizolve si apoi adaugam pasta pesto  :

 

      Mai completam cu putina apa si lasam sa mijoteze/fiarba incet pret de cateva minute :

 

    La final adaugam pasta de ardei  iute  si mai condimentam cu sare si piper daca trebuie, sosul va scadea si va avea consistenta . Eu le-am servit cu putin oregano proaspat :