Sylvia

 

Va spuneam ca gnocchi sunt pentru mine o baza excelenta pentru a testa cat mai multe retete, se prepara extrem de usor si sunt o buna sursa de amidonuri, dand unei reteta consistenta de care are nevoie. Am testat ghocchi in diverse combinatii, cu legume, cu branzeturi, cu fructe de mare ….azi va prezint o reteta simpla si aromata care are la baza ghocchi si ciuperci : champinion si amestec de ciuperci forestiere.

Avem nevoie de : aproximativ 150-200 grame de gnocchi, cateva fasii de ardei rosu, 200-250 grame de amestec de ciuperci ( eu am pus champinion si amestec de ciuperci forestiere ) , un catel de usturoi taiat fin, sare, piper proaspat macinate, o lingura de ulei de masline si 2 linguri de coulis/sos de rosii .

 

 

Preparare: se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de ulei de masline si sosul de rosii, usturoiul  si completam cu putina apa. In mod normal ghocchi se fierb separat in apa cu sare dar facuti alaturi de alte legume in sosul lor iau un gust formidabil, mai ales de la ciupercile de padure :

 

 

Se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor la foc mediu pentru 5-10 minute apoi se lasa la foc mic inca 10 minute, se mai amesteca incet sa nu se lege de vas.

 

 

Ciupercile de padure dau o aroma deosebita la sos si o consistenta aparte, este o minunatie aceasta mancare atat de simplu de realizat. Se poate adauga apoi putin cascaval ras sau verdeturi aromate in functie de preferinta :