Sylvia

 

 

 Am facut acest fel de mancare pentru a mai schimba putin aromele si a avea totusi o mancare mai dietetica. Am servit-o la ziua de amidonuri la Dieta Rina, cand se consuma legume .

  Eu am pornit cu ideea de la ce aveam prin frigider asa ca am pus : 250 grame de ciuperci champinion, 200 grame de mazare congelata, o mana buna de amestec chinezesc de legume (avea morcov, bambus, ciuperci aromate si tot felul de legume) , 2 linguri de muguri de soia, o jumatate de varza chinezeasca mica. Am mai folosit o lingura de ulei de masline, o lingura de soia, un varf de cutit de pudra de ghimbir si o lingura de sos chilli rosu nu foarte iute.

  Preparare: am pus in wok uleiul la incins si apoi am adaugat legumele, sosurile si condimentele si o cescuta de apa :

 

ghiveci de legume

 

   Am lasat sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, fara capac ca sa scada apa mai bine.  Dupa zece minute am mai condimentat cu putin ghimbir, sare nu am pus deloc ca nu am simtit ca trebuie, a fost sarat sosul de soia.  Cu foarte putine calorii ( sub 400) am realizat o mancare excelenta din care am avut 2 portii sanatose. Va recomand cu caldura reteta, adaptati cu ce legume aveti ca o sa iasa minunat :

 

ghiveci legume final