Sylvia

 

     Nu am facut de o vesnicie un ghiveci de legume si acesta facut in vasul romal de lut a avut o aroma aparte, parca adusa din alte timpuri.

     La ghiveciul de legume, regulile nu sunt foarte stricte, puneti ce legume aveti la indemana si va plac, eu am pus ardei de mai multe culori ( verde, rosu, galben) , un dovlecel verde ( zucchini) taiat  cubulete, fasole plata galbena si verde, o rosie taiata cubulete, un morcov. In plus am mai pus sare si piper proaspat macinate, 2 linguri de ulei de masline, verdeturi maruntite ( marar si patrunjel), o canita de orez .

   Preparare: se spala, curata si taie toate legumele :

 

        Am condimentat legumele cu sare si piper si le-am asezat in vasul roman. Am adaugat peste putin ulei de masline, o canita de apa si verdeturi si gata pentru drumul  la cuptor :

 

 

     Am lasat 30 minute la cuptorul preincalzit la 210 grade, vasul fiind acoperit cu capac. Am adaugat apoi orezul si inca putina apa( nu foarte multa pentru ca fiind cu capac apa nu s-a evaporat ) :

 

 

      La sfarsit am adaugat verdeata proaspat tocata, marar si patrunjel :

 

 

   Pe langa explozia de forma si culoare  acest ghivechi m-a surprins  prin aroma fina si delicata , un gust excelent care m-a surprins foarte placut :