Sylvia

 

    Imi place dimineata de duminica pentru aerul relaxat pe care il transmite …fie vreme buna sau rea, cald sau rece, lenevim toti trei zambind  ….amanam micul dejun, ramanem in pijama pana aproape de pranz ,  cu mici exceptii este mereu o dimineata relaxata cu miros de vanilie de la gaufre sau de la clatite 🙂 .

    Este adesea micul nostru dejun servit tarziu pentru ca este dimineata in care imi place sa imi rasfat baietii cu ceva aromat si lejer. Dupa ce am testat si adaptat mai multe retete va dau reteta care o fac eu cel mai adesea, cu mai mult unt si neaparat vanilie si binenteles ca aceste gaufre se pot garnisi cu frisca, gem sau inghetata …noi le pudram doar cu zahar din obisnuinta.

     Pentru 4-5 gaufre avem nevoie de : 70 grame de unt, 40  grame de zahar, vanilie ( sau baton sau esenta prefer eu ) , un ou, 80 grame de faina fina pentru prajituri, o jumatate de lingurita de praf de copt, 40 ml lapte.

     Mixam ouale cu zaharul si vanilia, adaugam apoi untul topit, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit subtiem cu lapte rece. Se face extrem de simplu cu un mixer in 2 minute aluatul este gata. Il mai lasam  macar 10-15 minute sa lucreze putin si il turnam cu grija in aparatul pentru facut gaufre/wafe :

       Aici nu am o regula sau o masura exacta, cel mai bine este ca turnati doar cat sa treaca peste patratele din interior , el se umfla tare la copt si primele mele experiente s-au petrecut cu gaufre curgand din aparat asa ca sunt precauta acum si nu torn foarte mult aluat . Se inchide aparatul si se lasa pret de 3-5 minute, depinde de aparat cel mai bine se verifica dupa 2 minute stadiul de coacere .

 

  Se desprind cu grija cu o spatula de lemn si se pudreaza fierbinti cu zahar. Sunt extrem de pufoase si aromate si fara sa iti dai seama …..incepi dimineata zambind :