Sylvia

 

       Pentru diminetile tot mai friguroase ce urmeaza, atunci cand o cana de ceai sau de cafea fierbinte  ne incalzesc parca si sufletul, va recomand sa incercati si o felie in aceasta prajitura cu o textura aparte si un gust deosebit.

      Am gasit-o intr-o revista si mi-am zis imediat ca trebuie sa o incerc.

 

gateau poza

 

 

      Avem nevoie de : 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide) , 200 grame zahar, 250 grame de ricotta, 3 oua, 110 grame de unt (plus inca putin  pentru uns tava)  2 mere mari, 50 grame de stafide, 1/2  portocala netratata, 1 plic de praf de copt, putina sare.

 

     Preparare:  Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde.  Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma  pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta :

 

gateau normand

 

    Amestecam faina cu praful de copt si sarea si apoi o adaugam la compozitia obtinuta. Mai adaugam coaja de portocala rasa, stafidele trecute prin faina si amestecam usor :

 

gateau normand 1

 

      Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, unsa cu unt . Curatam cele 2 mere si le taiem in felii subtiri pe care le aranjam in forma de floare peste prajitura.

 

gateau normand 3

 

          Dam prajitura la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si o lasam la copt timp de 50-60 minute.  Eu am copt-o la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul unde era prajitura ca sa nu se arda. Este gata atunci cand este rumenita si la testul cu scobitoarea batul iese perfect uscat fara aluat pe el, timpul de coacere poate sa difere de la un cuptor la altul :

 

gateau normand 4