Sylvia

 

    Este o prajitura super buna si simplu de facut. Am luat reteta dintr-o carte cu retete de prajituri si a reusit foarte  bine  de la prima incercare.

    Avem nevoie de : 125 grame de unt fara sare, la temperatura camerei, 125 grame de ciocolata neagra de buna calitate  taiata cubulete, 3 oua, cu albusul separat de galbenus, 125 grame zahar tos, 75 grame de faina, zahar pudra pentru decorare, eu am mai pus si o fiola de esenta de rom.

   Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava  rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la  bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa mearga mai repede) . In alt vas se amesteca si se mixeaza galbenusurile cu jumatate cantitatea  de zahar pana devin spuma si apoi le amestecam cu ciocolata cu unt. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar pana cand avem o compozitie ca pentru bezea. Incorporam incet in trei transe albusul la compozitia de dinainte si apoi adaugam faina si amestecam incet pana la omogenizare.

 

gateau aux chocolat

 

      Se toarna incet in forma pregatita si se da la cuptor, o coacem la jumatatea cuptorului pentru 40-50 minute in functie de cuptor. Inainte de a o scoate verificam cu testul scobitorii daca este bine coapta, daca iese scobitoarea fara aluat inseamna ca este coapta suficient. Albusurile vor face ca aceasta prajitura sa creasca initial, ea se va lasa dupa coacere, capatand o textura moale si ciocolatoasa. Este  excelenta calduta 🙂 cu o cana de ceai fierbinte .

 

gateau aux chocolat 1