Sylvia 10 min. 15 min.

 

I-am spus frittata fina pentru ca de obicei frittata italiana are o  grosime de 2-4 cm cu multe legume sau cartofi care se poate taia cu usurinta in patrate mari.  Eu am facut aceasta mica frittata din doar 2 oua si am incercat sa respect principiile Montignac deci fara cartofi ….a iesit o minunatie pufoasa si legera ,  de atunci am mai repetat reteta de cateva ori :).

Avem nevoie de : oua proaspete eu folosesc mereu oua bio de ferma, o jumatate de vanata taiata cubulete, o tija de telina taiata cubulete, 2 rosii mici taiate rondele, sare, piper, ierburi aromate dupa gust, putin ulie de masline

In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija )  in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper .  La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele :

 

005

Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si piper :

 

009

 

Se acopera cu un capac si se lasa sa creasca incet la foc mic, pret de 2-3 minute. Imi place ca rosiile sa ramana aproape crude de asta le pun la final. Se adauga la final verdeata preferata eu am adaugat busuioc verde , este perfecta pentru un brunch, pranz sau chiar si cina, cred ca as putea sa o mananc in orice moment al zilei.

 

015