Sylvia

Acesta a fost meniul de astazi, aveam niste pui fermier si m-am gandit ca nu am facut de multa vreme reteta aceasta.

Ingrediente : pentru friptura avem nevoie de cateva bucati de  carne de pui pe care le condimentam cu sare, piper, condimente pentru friptura si le punem la foc mic cu ulei de masline, 150 ml de apa si un fir de rozmarin, lasandu-le sa se faca incet la foc mic cca 30 de minute pana scade apa si ele sunt rumenite bine.

pui-cu-mazare1

Pentru garnitura de mazare verde avem nevoie de  : un morcov si cateva fire de ceapa verde, 300 grame de mazare verde (eu am pus congelata ), o lingura ulei de masline, un cub de pui, o legatura marar verde, o lingura de smantana, sare, piper .

Se taie rondele ceapa verde si morcovul :

pui-cu-mazare2

Se calesc in uleiul de masline cateva minute la foc foarte mic si se adauga mazarea, sarea si piperul  :

pui-cu-mazare3

Dupa ce se caleste si mazarea cateva minute,  se dauga 150 ml de apa si un cub de pui si se lasa la foc mic, acoperita. Daca dupa ce a scazut apa  mazarea nu este fiarta se mai adauga putina apa; dupa ce mazarea este fiarta si apa complet scazuta se adauga o lingura de smantana lejera, se pune mararul tocat marunt si se mai drege cu condimente dupa gust daca este cazul. Se serveste calda acompaniata de friptura de pui :

pui-cu-mazare4