Sylvia

 

  Va prezint acest fel de mancare simplu de realizat si gustos, ideal pentru un pranz sau o cina de we .

  Am facut o friptura asortata cu bucati de pui si iepure, impacand in felul aceste toate gusturile  🙂 dar pana la urma s-a dovedit ca toata lumea a vrut si pui si iepure.

   Avem nevoie pentru 4-5 portii  de : un pui decupat in bucati, 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare,  o ceapa mare, un morcov mic , o rosie , o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ) , 200 ml de vin, 50 ml de ulei  de masline , sare, piper, 2 catei de usturoi, o mana de masline verzi fara sambure.

   Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute :

 

friptura asortata

 

       Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 garde sa se rumeneasca usor :

 

friptura asortata 1

 

     A iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat.  Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola :

 

friptura asortata final