Sylvia

 

   Azi am vrut un pranz lejer asa ca mi-au venit in minte frigaruile, sunt minunate sub toate formele si combinatiile, simple, cu salata sau cu un carfot copt , langa gratare si bauturi racoritoare reci….frigaruile sunt clar vedetele verii.

    Am facut azi frigarui asortate cu ficat de pui si bucatele mici de carne de porc.

    Avem nevoie de :  200 grame carne de porc taiata cubulete mici,  200 grame ficat de pui taiat la fel bucatele mici, cateva jumatati de rondele de dovlecel verde ( zuchinni),  cateva patrate de ceapa, ardei capia taiat tot asa patrate, sare, piper.  Eu am marinat carnea  inainte intr-un amestec facut din o lingura ulei de masline Bio, o lingurita de RAZ EL HANOUT un condiment al orientului in care regasim ( curcuma, chimen, sare, piper de cayenne, fenicul, coriandru, ghimbir, usturoi ….ador condimentul asta la tot ce inseamna carne de gratar)  un varf de cutit de boia.

    Preparare: pregatim carnea si legumele taindu-le cubulete  si patrate mici  :

 

frigarui

 

   Cu rabdare si drag 🙂  infigem  alternativ carnea si legume pe bete, eu am avut niste bete de bambus pentru frigarui, puteti sa folositi orice fel de bete de bambus sau de metal :

 

frigarui 1

 

      Le-am prajit pe grill pe foc mic, intorcandu-le cu grija sa nu se arda :

 

frigarui 2

 

         Daca erau facute la padure la gratar era si mai bine 🙂 dar nu ne-am incumetat azi ca vremea nu a tinut cu noi. Au iesit minunate , aromate si fragede  le-am servit cu o salata  lejera si cu cateva rondele de bagheta prajite. Abia astept sa le fac din nou :

frigarui final