Sylvia

 

  Painea cu cartofi este preferata mea dintre painile albe, de data asta am vrut diversific putin si am adaugat la compozitie 50 grame de fulgi de secara.

   Avem nevoie de  1/2 cana de cartofi fierti si zdrobiti, 1/2 cana de apa in care au fiert cartofii ( eu ii fierb taiati cubulete ca si pentru piure), 1/2 cana de lapte, 3 linguri de unt, o lingurita zahar, 1,5 lingurite de sare, 3 cani de faina,  50 garme fulgi de secara, un cub de 25 grame  de drojdie.  Puteti inlocui laptele cu apa sau untul cu ulei, iese la fel de buna.

    Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si dupa ce a dospit am modelat o franzela :

 

franzela cartofi

 

   Am mai lasat-o la dospit 20 minute si am copt-o la 210 grade 10 minute si apoi la 200 timp de 25 minute. A iesit super pufoasa si aromata, se pastreaza foarte bine si pentru a doua zi :

 

franzela cartofi final