Sylvia

 

  Va propun pentru azi acest fel de mancare delicios si simplu de realizat.

 Avem nevoie de 500 grame de ficatei de pui, partea alba de la un praz, un fir de ceapa verde, o jumatate de ardei rosu, sare, piper, o lingurita boia dulce, 100 ml vin alb si o lingura de ulei de masline, o lingurita de amidon alimentar sau Maizena de la Knorr,  o crenguta marar.

  Preparare: spalam si curatam bine ficateii de pui si uscam cu un servet absorbant. Pregatim legumele tocand marunt ceapa verde si prazul si taind feliute subtiri ardeiul rosu.  Intr-un vas punem la incins uleiul si apoi adaugam ficatul de pui. Cand s-a rumenit usor adaugam legumele si condimentam cu sare, piper boia si lasam la foc mic si cu capac pret de cateva minute.

 Stingem apoi cu vin alb  si lasam la foc mic 8-10 minute sa fiarba incet in aburi. Dupa 10 minute mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam o lingurita de maizena sa ingroase putin sosul ( o prefer pentru ca pun direct in vas fara dizolvare prealabila) , adaugam peste o lingura de marar taiat fin si stingem focul.

  Au iesit extraordinar de fragezi si aromati, cu un gust lejer dat de vinul alb. I-am servit cu piure de cartofi puteti sa ii acompaniati cu  ce garnitura doriti :

 

ficatei in vin