Sylvia

 

    Va prezint un preparat simplu si delicios, ficat de pui la gratar. Ce am schimbat putin a fost spectru de arome , l-am dus putin in sfera chinezeasca cu ghimbir, pasta de ardei iute, putina soia si condimente chinezesti.

   Preparare: spalam ficatul de pui, il curatam si il uscam cu hartie absorbanta. Intr-un vas mai punem la baza ficatul apoi turnam peste el  o marinada facuta din putin ulei de masline, o lingura  sos desoia,sare, piper, o lingura de verdeata maruntita ( coriandru am pus eu ) amestec de condimente chinezesti  ghimbir si in plus am mai pus eu o lingurita de pasta de usturoi :

 

    Facem ficatul de pui la gratar la foc mic, supravegheat atent :

 

 

      Intre timp ne ocupam de garnitura, eu am ales legume verzi si am combinat fasole galbena cu fasole verde pastai, cu rosii decojite . Le-am pus intr-o tigaie tefal cu putina apa, sare, piper, o lingura de ulei de masline si le-am facut la foc mediu :

 

 

      Am servit ficatul de pui cu legumele asortate, cu putin patrunjel proaspat taiat mai grosier presarat peste. A fost foarte bun, usor picant si aromat ficatul de pui iar legume cu o textura lejera si usor crocant, perfect pentru un pranz sarac in calorii dar cu fibre si proteine :