Sylvia

  Va prezint aceasta reteta simpla si usor de realizat, o adaptare dupa reteta prezentata de Jamie in carticelele aparute cu Jurnalul National. Eu le-am primi premiu de la www.bucataras.ro  si imi sunt tare dragi.

    Jamie spune ca avem nevoie de : 680 grame de fasole verde pastai taiate cam de 5 cm ( eu am pus dupa ochi 🙂 ) , 2 catei de uturoi, cateva linguri de ulei de masline, 1 conserva de 400 grame de rosii decojite, sare si piper negru macinat. Eu am adaugat de la mine doar o lingura din vegeta mea naturala, cateva rondele de morcovi si putin ardei rosu cubulete sa le fur ochii baietilor mei cu preparatul ca sa il manance 🙂 .

  Preparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur.

   Separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc mic 10-15 minute pana se ingroasa sosul spre final punem si usturoiul taiat fin. Eu am mai pus morcovul si ardeiul cubulete.

    Adaugam fasolea cand este fiarta si asezonam dupa gust cu care si piper:

 

Fasole verde

 

     Este excelenta la gust, se poate servi si singura sau pe post de garnitura :

 

fasole verde final