Sylvia

   Am inventat la repezeala aceasta combinatie de legume, saptamana asta fiind intr-un program alimentar mai hipocaloric stau si ma intreb adesea se poate face ceva si foarte gustos si cu putine calorii?  Raspunsul nu este intotdeauna da dar de data aceasta am reusit sa gasesc un compromis.

    Mi-a trecut prin cap ca as manca ceva foarte aromat si atunci m-am gandit instant la ciuperci aromate de padure, ceva fara multe calorii fasolea pastai ( 24 de kcal pe100 de grame cele care le aveam eu ) .

  Pentru 2 portii avem nevoie de :400 grame de fasole pastai galbena  (96 kcal) , 200 grame de ciuperci forestiere ( 62 kcal) ( amestec de champinion, hribi, ghebe si galbiori congelate am avut eu puteti sa faceti ce combinatie doriti), o jumatate de ardei rosu (50kcal) , o lingura de ulei de masline (83 kcal) , sare, piper, patrunjel maruntit.

  Preparare :  Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el  pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare)  am pus la calit fasolea galbena cu putina sare si piper si am adaugat ciupercile forestiere :

 

fasole cu ciuperci

 

   Adagam o canita de apa si lasam sa fiarba 10 minute cu capac sa se patrunda bine.  Dupa 10 minute am adaugat ardeiul taiat patrate mai mari :

 

fasole cu ciuperci 1

 

     Mai lasam 4-5 minute cat sa se patrunda si ardeiul si sa scada apa, mai adaugam sare la sfarsit daca trebuie, eu am mai agaugat un fir de ghimbir . Ciupercile ii dau un gust deosebit si lasa un fel de sos. A iesit excelent, cantitate suficienta pentru 2 portii si in total nu a  adunat mai mult de 291 de kcal toata cantitatea.  Cand am servit am presarat deasupra putin patrunjel proaspat :

 

fasole cu ciuperci final