Sylvia

 

      Pentru ca tot este zi de post, va propun acest fel de mancare, traditional romanesc, aromat si foarte usor de realizat.

     Avem nevoie de : 2 cepe mici, o jumatate de morcov, 2 linguri de ulei, o lingurita de boia, 500 grame de fasole ( eu am pus fiarta de la cutie de data sta ca eram in mare graba, cu fasole fiarta in casa e si mai buna:) ) , o frunza de dafin,  piper, sare, o lingurita delikat de legume, usturoi zdrobit ( cat doriti) .

    Preparare : tocam marunt ceapa si morcovul ( eu le-am facut cu robotul sa iasa fin de tot) , punem la calit in uleiul incins ceapa si morcovul,  lasam cateva minute pe foc minim sa se faca incet.

 

fasole  frecata

 

         Dupa aceea adaugam fasolea facuta cu blenderul, completam cu putina apa , condimente, dafinul si usturoiul zdrobit si mai lasam sa clocoteasca 10 minute la foc mic, sa se patrunda de arome. Nu trebuie scurtat timpul ca sa avemo fasole gustoasa trebuia lasata la foc cu celelalte ingrediente.  Seserveste calda cu putin sos presarat deasupra ( eu opresc mereu cand calesc ceapa si legumele) si cu verdeata maruntita. Este regula ca trebuie insotita de  muraturi 🙂

 

fasole frecata final