Sylvia

 

     Asa cum v-am promis postez saptamana aceasta retete specifice Sarbatorilor Pascale in paralele cu alte retete. Am avut ocazia sa fac anul acesta drob de miel  acasa la parintii mei, sa bucataresc cu mama. Din pacate a fost putin in avans fata de Sarbatoarea de Paste dar a fost oricum o experienta minunata.

    Avem nevoie de : oranele de la un miel ( ficat,plamani, inima si ce mai avem pe acolo ) fierte bine in apa cu sare si boabe de piper si o foaie de dafin. Pe langa acestea am mai pus anul acesta si 500 grame de ficatei si inima de pui care sa mai inmulteasca drobul si sa ii mai ia putin din gustul pronuntat de miel, tot asa fierte bine in prealabil. Mai folosim miezul de la 3 felii de paine inmuiat in lapte, 4 oua crude, condimente dupa gust ( sare, piper, condimente pentru miel, putina salvie si rozmarin), verdeturi proaspete taiate marunt ( ceapa verde, patrunjel, telina dupa preferinte, putin usturoi zdrobit ( puteti pune verde daca gasiti )  o lingurita de legume deshidratate maruntite ( sau delikat de legume daca nu aveti ) . Si la final avem nevoie de foita numita si  “prapur”  care  inveleste organele interne.

  Preparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite :

drob de miel

  

       Adaugam apoi ouale crude, condimentele, painea inmuiata in lapte, stoarsa bine si maruntita si verdeturile tocate fin si usturoiul  :

drob 1

 

            Se amesteca bie si se mai drege de condimente daca trebuie  . Se desface apoi foita de grasime, se aranjeaza compozitia peste ea si se impacheteaza ca un pachetel . Daca nu este suficienta, puteti sa folositi si o tava de chec unsa bine cu ulei ca se face foarte bine si asa :

 

drob 2

 

       Se coace in cuptorul preincalzit  la 180-190 de grade pentru 45-60 de minute, timpul variaza in functie de cuptor si cantitate. Este gata cand este frumos rumenit :

drob final

 

          Se lasa la racit si cel mai bun este in ziua urmatoare dupa ce a stat o noapte la frigider. Este o gustare excelenta, aromata si specifica mesei de Paste.  Va doresc pofta buna si  Sarbatori Pascale minumate alaturi de cei dragi.