Sylvia

 

dovlecel final 1

 

   Ador leguma asta atat vara cat si iarna, imi place culoarea, textura, aroma subtila si prezenta ei binevenita in orice mancare.  O prepar in zeci de combinatii dar azi am facut ceva simplu si gustos, dovlecei umpluti cu legume si mozzarella.

   Avem nevoie de : 2 dovlecei, eu am pus zuchinni, o rosie, un ardei capia rosu,  putina mozzarella, 2 linguri de cascaval ras, sare, piper, boia, o lingura de ulei de masline, verdeata maruntita.

 

dovlecel umplut

  

    Preparare : taiem dovleceii in jumatate pe lungine si ii golim de seminte, ai mei nu prea au avut ca au fost mititei. Separat intr-un vas taiem taote legumele si mozzarella cubulete, eu am pus si o jumatate de zuchinni in compozitie. Condimentam cu sare, piper, boia  si verdeata maruntita :

 

dovlecel umplut 1

 

    Cu aceasta compozitie umplem dovleceii si ii asezam intr-un vas termorezistent. Punem peste ei o cescuta de apa cu putina sare, piper si lingura de ulei de masline. Presaram deasupra o lingura de cascaval ras si sunt gata pentru a lua drumul spre cuptor :

 

dovlecel umplut 3

     I-am lasat 30 de minute la cuptor, primele 15 cu o folie de aluminiu peste ei apoi descoperiti sa scada apa. Au iesit minunati, super aromati si lejeri. I-am servit cu putin cascaval ras peste ei :

 

dovlecei umpluti final