Sylvia

 

       Inca din copilarie stim ca e ceva magic, asteptat 364 de zile pe an ….o noapte unica, plina de trairi si cadouri ca nici o alta…Craciunul.

       Pe masura ce au trecut anii m-am intrebat tot mai adesea care ar mai fi motivele ascunse pentru care Craciunul este magic, dincolo de cadouri, zapada, colinde, brad.  Pe masura ce se apropie intram parca intr-o transa, fugim de colo colo sa cautam cadouri, decoratii, sa gasim retete  pentru pregatit bunatati , ambalaje pentru cadouri , decoratii pentru brad….totul pentru o singura noapte din iarna. Daca mai si ninge in preajma lui ne simtit de-a dreptul binecuvantati. 

       Am descoperit tot pe masura trecerii timpului ca aceasta  magica sarbatoare ne face cumva, intr-un mod aparte sa renastem in fiecare an,  o data cu nasterea Mantuitorului. Il simtim parca ca pe un nou inceput de fiecare data,  parca toate relele isi gasesc leacul si gandurile triste dispar pe aripile unui cantec de iarna sau dizolvate de o aroma subtila de scortisoara.  Craciunul este magic pentru ca ne arata ca miracolul se naste fara intarziere in fiecare An, ne arata fiecaruia dintre noi ca putem si ne face placere sa daruim …nu numai sa asteptam cadouri. Craciunul este magic pentru ca ne arata ca putem fiecare dintre noi sa fim buni, sa facem o fapta buna, sa sunam un prieten cu care nu am vorbit un an intreg, sa zambim unul strain care alege de pe raft aceasi jucarie pentru a  o face cadou. Si mai este magic pentru ca  ne transforma de fiecare data la ceas de noapte inmiresmata de cozonaci   intr-un nou Om, care canta, zambeste si simte ca o va lua de la capat…pentru a se pierde in micile greseli inca un an.

    Gata ca nu vreau sa va retin prea mult din febra pregatirilor,  mai este putin si vine Craciunul…..