Sylvia

 

         Este o mancare usor de realizat si foarte gustoasa, adesea gatesc la cuptor cand sunt in lipsa de timp pentru ca ne permite sa facem si altceva intre timp.

         Avem nevoie pentru 4 portii de 8 bucati de curcan ( eu am pus pulpa si bucati de piept taiate cam la 100-150 grame bucata)  8 cartofi intregi, 4 -5 ciuperci champinion mari, 2 fire de  ceapa verde taiata rondele mici, o jumatate de ardei rosu si o bucata de telina date pe razatoarea de cascaval, sare, piper, boia, 100 ml ulei de masline, o lingura de rozmarin cu salvie maruntite ( eu am pus congelate ca asa aveam, puteti sa puneti si uscate) , o lingurita amestec de legumela borcan au legume deshidratate.

        Preparare : asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta.  Punem peste ele ceapa verde maruntita si  ardeiul si telina date pe razatoare. Facem intr-un bol separat un sos din  100 ml ulei, sare, piper, boia, amestecul de legume, verdeturile tocate si 50 ml de apa. Turnam compozitia peste legume si sunt gata pentru pus la cuptor :

 

curcan cu legume

 

         Se pun la cuptorul preincazit la 230 de grade si le lasam cu capac  pentru 45 de minute si apoi scoatem capacul si mai lasam  15-20 minute sa se rumeneasca putin si sa scada apa.  Daca faceti in vas de yena puteti sa lasati putin mai mult, vasul roman are si calitatea de a prepara  mai repede mancarea din cauza aburilor .   Se serveste fierbinte cu paine de casa si muraturi, eu pus langa ea de aceasta data picarella ( salata aceea picanta cu adrei rosu, ceapa si ardei iute) :

 

curcan cu legume 1