Sylvia

 

   Astazi va prezint ceva din sfera ingredientelor, m-am obisnuit de ceva vreme sa imi fac si condimentele de casa, am mereu seminte aromate pe care le combin, ghivele cu toate plantele aromate pe care le gasesc ( si trebuie sa va spun ca nu se compara un fir de rozmarin sau salvie verde cu nimic din ce se gaseste in comert ) . Pentru ca raman uneori “in pana” de verdeata va prezint varianta mea de depanare, pentru  azi  cuburi de patrunjel, am auzit de aceasta varianta de ceva vreme  pe un site cu mamici dar nu am pus-o in practica pana de curand.

    Avem nevoie de o legatura buna de patrunjel ( eu il iau mereu de la piata daca reusesc ca sa fie mai aromat) , o lingura de sare, putina apa.

   Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul  ales si il amestecam in apa  pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem  in apa rece ( preferabil cu cuburi de greata in ea, ii potenteaza gustul si ii mentine aspectul verde intens  am vazut secretul la tv la o emisiune culinara) . Dupa aceea il stoarcem din nou, il condimentam cu sare  si il maruntim cu blenderul( se poate toca si cu cutitul )  :

 

cuburi patrunjel

 

   Adaugam apoi putina pa cat sa il faca putin fluid si il turnam in forme de cuburi  de gheata :

 

cuburi patrunjel 1

 

     Dam la congelator pentru 30 minute si gata, avem cuburile de verdeata. Avantajul este ca se pastreza mult mai usor, se dozeaza foarte bine in mancare si e gata maruntit. Puteti sa faceti pe aceasta reteta cu orice verdeata sau supe concentrate. O sa mai vin cu retete de cuburi de condimente.

 

cuburi patrunjel final