Sylvia

 

cuburi de legume

Am renuntat de ceva vreme la vegeta sau orice alt adaos sintetic adaugat la prepararea mancarii. Pentru ca uneori nu avem toate legumele la indemana simtim ca mancarea are nevoie de un adaos de gust pe care adausurile gen delikat sau vegeta le au. Am constatat ca acest amestec se poate face foarte bine si in casa si ca mai multe legume combinate cu sare si condimente, dupa ce stau un timp au exact acelasi gust ca si cuburile din comert doar ca sunt 100% naturale.

  Avem nevoie de : 2 morcovi, 2 fire de pastranac, o jumatate de telinaa, o tija cu frunze de telina, un fir de ceapa verde, 2 linguri de ulei de masline bio,sare, piperr alb.

  Eu am  cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul.

    Am taiat rondele morcovul si pastranacul si telinaa  julienne si le-am pus la fiert in aburi pentru 2-3 minute cat se se inmoaie putin sa se poata mixa  mai bine :

 

cuburi de legume 1

 

  Am facut apoi cu robotul legumele fierte, ceapa si telina si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sarre, piper  alb si ulei de masline :

 

cuburi de legume 2

 Compozitia  am pus-o in suportul pentru facut cuburi de gheata si le-am congelat cateva ore :

 

cuburi legume 3

 

 Se conserva in congelator, sunt perfect omogene si au un gust si mai bun decat cuburile din comert, se pot adauga la orice mancare.     Merita sa testati reteta sa vedeti ce bune ies si ce gust bun dau la mancare :

 

cuburi de legume