Sylvia

 

Tuturor ne plac crutoanele dar cel mai adesea gestul este de a cumpara o punga de crutoane  de la magazin pe motin ca nu sunt scumpe si sunt gata facute…..gresit spun eu cand putem sa le facem atat de simplu acasa din paine pe care nu am folosit-o.

Pentru a avea crutoane bune trebuie sa folosim paine mai veche dar nu uscata…deoarece o sa avem niste crutoane uscate si fara gust.

Avem nevoie de : cateva felii de paine sau bagheta , care se taie in cuburi medii de marime. Pentru aromatizate mixam intr-un bol 2-3  linguri de ulei de masline, cu patrunjel verde, busuioc, un catel de usturoi si putina sare de mare , ca sa obtinem o pasta gen pesto.

Intr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste  din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze :

 

Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10 minute, daca setam caldura atat sus cat si jos in cuptor . Se mai amesteca eventual o data in timpul operatiunii de coacere sa fie crocant uniform :

 

               Nimic nu se compara cu niste crutoane proaspete, de la miros la gust si la textura crocanta, se pot consuma imediat sau pastra f bine intr-un bol acoperite cu o folie de aluminiu nu folie alimentara sa se aiba putin aer. Merg de minune in salate, ciorbe , sau de rontait cu branza 🙂 .