Sylvia

 

cremes final

 

      Este una din prajiturile mele preferate, lejera si aromata, perfecta pentru orice ocazie. De data aceasta am testete reteta Nadinei, pe care o admir mult pentru cat de bun si cat de mult 🙂 gateste,  postata pe www.bucataras.ro  o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/7429/cremes.html

      Avem nevoie de :  1 foi tip  foietaj, 5 oua, 1 litru de lapte, 10 linguri faina, esenta vanilie, 14 linguri de zahar, 1 lingura suc de lamaie, 20 grame gelatina ( in foi am pus eu).

     Preparare :  cele 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi  se  adauga 10 linguri de faina pline si apoi treptat se subtiaza cu  laptele cate putin. Se pune amestecul obtinut  pe foc si se amesteca incontinu  pana la ingrosare. Spre final se pune  gelatina  si se amesteca bine  si se lasa la racit .

   Cele 5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie, eu le bat cu mixerul pana devin spuma ca de bezea . Se amesteca  cu crema calduta  apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute .

   Intr-un vas dreptunghiular de yena am asezat o foaie apoi am turnat crema si deasupra am mai pus o foaia sfaramata fin ,  sa avem sus un strat uniform   ca si o alta foaie. Se pudreaza cu zahar praf  :

 

cremes

 

      Se lasa la frigider cateva ore, eu il  las de obicei peste noapte la  frigider. Este super bun si aromat, imi aminteste mereu de copilarie 🙂 cred ca din cauza asta e una din prajiturile mele preferate. Nadina multumesc de reteta, mi-a placut f mult o voi repeta cu siguranta :

 

cremes final