Sylvia

 

         Este o reteta putin mai altfel, probabil sunt persoane reticente atunci cand aud de creier pané 🙂 daca treceti de aceasta reticenta si gustati cu siguranta ca nu o sa fiti dezamagiti.

       Pentru o portie avem nevoie de 2 bucati de creier de porc, 2 cartofi, un ardei mare rosu, o ridichie, 2 catei de usuroi, o mana de ruccola, sare, piper, un ou, o lingura de faina alba, o lingurita de otet balsamic, o jumatate de lingurita de zahar.

       Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece :

 

creier pane 1

 

         Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care va pemite sa obtinei un pané mai gustos si crocant, putand apoi sa il prajim la o temperatura mai inalta. Dupa ce l-am scos din apa clocotita il lasam la stors si il condimentam cu sare si piper.

        Intre timp coacem un ardei mare rosu si pregatim cartofii tiganesti. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici si le punem in apa cu asre care  clocoteste, lasandu-i pentru 6-8minute sa fiarba; dupa aceea ii lasam la stors intr-o sita si ii condimentam cu sare si piper :

   

  creier pane 3

 

       Curatam ardeiul copt intre timp si il taiem fasii si lasam cu sare, piper, cateva picaturi de ulei de masline si  otet . Cartofii condimentati si storsi ii punem intr-o tigaie cu ulei incins si dupa 2 minute adaugam peste ei 2 catei de usturoi zdrobiti cu presa si ii lasam sa se rumeneasca usor. Creierul condimentat il dam prin faina alba si prin ou batut si apoi iar prin faina alba si il coacem intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Separat intr-un bol mic pregatim salata de ruccola ( ruccola este o salata foarte aromata cu un gust deosebit, usor picant, care da o aroma specifica si merge minunat cu o serie de  aperitive, pizza sau acompaniaza cu succes fripturi si salate) peste care turnam cateva picaturi de ulei de masline, sare, piper, putin zahar si o lingurita de otet balsamic.

        Dupa aceea facem un platou cu 2 bucati de creier pané, cartofii tiganesti, o mana de salata de rucola si ardeiul copt facut fasii aranjat in forma de floare :

 

creier pane 4

 

    

          Ardeiul rosu copt este o excelenta salata si decor, eu am pus in mijlocul lui o ridichie rosie taiata si facuta floare si 2 fire mici de ciboulette ( un sortiment de ceapa subtire de la care se folosete numai cozile) . Va doresc pofta buna !

 

decor