Sylvia

 

      Mi s-a facut dor de  covrigii mancati in Romania in perioada studentiei 🙂 si cum aici in Franta nu gasesc asa ceva am incercat sa ii fac eu acasa.

     Am facut un aluat clasic de paine doar ca am inlocuit jumatate cantitatea de apa cu lapte, am pus asadar 500 grame de faina  alba, 125 ml apa,125 ml lapte, 25 grame de drojdie proaspata ,o jumatate lingurita de zahar,  o lingurita sare, o lingura ulei de masline. Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii :

 

covrigi

 

       I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin :

 

covrigi 1

 

         Am asezat covrigii pe tava de copt si am presarat pe unii sare mare si pe altii susan si i-am dat la cuptor la  200  de grade pt 20-25 minute, ultimele 5 minute lasati la temp maxima sa se rumeneasca si sa fie crocanti . Cu coptul poate si varia de la un cuptor la altul, adaptati timpul de coacere daca trebuie :

 

covrigi 2

 

          I-am dat cu putin apa dupa ce i-am scos si abia am asteptat sa se racoreasca putin sa ii mancam  🙂  :

 

covrigi 3