Sylvia

013

     Am facut aceasta reteta  mai consistenta pentru o destrabalare culinara 🙂  la pranz,  clasicul cotlet la gratat cu cartofi rumeniti si cu salata ….nu cred ca poate sa zica cineva ca nu e bun.

    Pentru cotletul haiducesc avem nevoie de : 3 cotlete de porc cu os dar nu foarte grase,  o lingurita de boia, sare, piper, amestec de ierburi aromate ( coriandru, rozmarin si salvie maruntita), 100 ml vin rosu demisec.

    Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute :

 

cotlet haiducesc

 

   Dupa 30 de minute il scoatem si intoarcem bucatile de cotlet  si mai adaugam condimente. Vinul se ingroasa de la condimente si in contact cu carnea si va forma un bait mai consistent :

 

cotlet haiducesc

 

     Dupa ce  a mai stat la frigider minim  30 de minute ( puteti sa il lasati si peste noapte ) se prajeste pe grill la foc mediu sa se patrunda bine carnea :

 

cotlet haiducesc 2

 

    Este gata atunci cand este frumos rumenit, daca vreti o culoare frumoasa nu ezitati sa mai presarati putina boia in timp ce se prajeste  . Eu l-am servit cu cartofi taranesti , preparati din cartofi noi rosii taiati bucati mari si fierti in apa cu sare 8 minute si apoi facuti cu sare si boia si prajiti in ulei incins 3 minute.  A  fost un pranz execelent  :

 

cotlet haiuducesc final