Sylvia

 

     Daca nu ati pus inca friptura de miel in cuptor vin repede cu o reteta care cred eu va fi minunata. Am pus ce credeam eu ca ar trebui sa contina o friptura “speciala” si sunt chiar curioasa daca o sa fie buna aceasta inventie a mea.

     Ma gandeam sa fac ceva mai special din aceste cote de miel care le-am cumparat pentru Paste ( la ce pret au chiar iti vine sa faci ceva deosebit cu ele  🙂 ) .

     Avem nevoie de 6 cote de miel pentru 3 persoane. Pentru marinata : o lingura de otet balsamic, o lingura de ulei de masline, 2 linguri de vin, o lingurita de miere, o lingurita de sos chilli sweet ( puteti pune pasta de ardei iute mai putina ) , o bucatica mica de telina, o feliuta de ardei rosu, 2 catei de usturoi, un fir de patrunjel, cateva frunze e salvie si un fir de rozmarin. Am pus niste seminte de fenicul si noix de muscade, care pe langa gust arata extraordinar pe o friptura.In rest am mai pus sare si piper.

      Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu  telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate  . Am pregatit pe un platou bucatile de cote de miel spalate si sterse bine si restul ingredientelor :

cote de miel

 

     Am trecut fiecare bucata prin sosul pentru marinare, am presarat peste ea din compozitia de ierburi si am pus sare si piper :

 

cote de miel 1

 

     Am pus bucatile de miel intr-un vas termorezitent si am turnat peste ele restul de sos pentru marinat. Le-am inaltat pe toate si le-am legat cu un fir de ata rezistent :

 

Cote de miel 2

 

    Am mai presarat peste ele niste seminte de fenicul, noix de muscade si inca ceva mirodenii  cu denumiri rare, trebuie sa ma uit mai bine pe plic sa le scriu. Arata excelent si cruda mi-o si imaginez la cuptor stropita din cand in cand cu vin. O sa o servesc cu o garnitura de cartofi mici intregi, morcovi mici si echalote. Promit sa revin cu poza dupa miezul noptii cand servim friptura  🙂 :

 

cote de miel 3

 

      Revin asa cum am promis cu poza finala :

friptura miel final

 

        A fost extraordinara, recomand reteta cu drag. Am servit-o cu echalote confiata cu putin unt, sare si miere si cartofiori mici si morcovi mici.Legumele le-am preparat pe jumatate pe  fiecare separat si apoi le-am pus langa friptura in ultimele 15 minute.Noi am servit-o alaturi de un vin Pomerol , soiul nostru preferat  de la casa Bordeaux, daca veti ocazia sa cumparati/gustati un asemenea vin vi-l recomand cu caldura, de la orice Castel am baut a fost super bun, doar sa fie de origine controlata Pomerol. 

      Va doresc Sarbatori Pascale fericite alaturi de cei dragi :

friptura e miel final 1