Sylvia

cornulete final

 

    Pentru ca asteptam o prietena la cafea am facut repede aceste cornulete foarte aromate, dupa o reteta dintr-o revista  mai veche cu patiserie frantuzeasca de Craciun.

   Avem nevoie de : 280 grame de faina , 1 ou, 200 de grame de unt, 60 de grame de zahar, vanile in baton sau esenta, putina sare, 100 grame de migdale macinate.

   Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati :

 

cornulete

 

   Framantam cu grija pana la omogenizarea completa, nu dureaza foarte mult pana obtinem un aluat foarte ferm din care forma o bila mare :

 

cornulete 1

 

  O punem intr-o folie alimentara si o lasam minim o ora la frigider. Dupa aceea formam cornulete mici in forma de semiluna si le coacem  timp de 12 minute in cuptorul preainalzit la 180 de grade. Se pudreaza fierbinti cu zahar simplu sau zahar amestecat cu zahar vanilat, sunt foarte  aromate si se topesc in gura  :

 

cornulete 3