Sylvia

 

     Un desert foarte simplu de realizat si gustos pe care puteti sa il pastrati mai multe  zile. Am adaptat reteta dupa reteta de cookies gasita pe site-ul Mihaelei .

    Avem nevoie de 125 grame de unt moale la temperatura camerei, 80 de grame de zahar brun, 1 priza de sare, un ou, 220 grame de faina , 1 lingurita praf de copt. Retetea spunea 100 grame decicolata alba maruntita eu am garnisit  cu stafide, fructe confiate si felii de migdale .

     Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam  cu mana si le punem  cu putina distanta intre ele in tava cu  hartie de copt.  Eu am pus pe unele cateva stafide, pe altele bucatele de fructe confiate sau felii de migdale sa impac toate gusturile din casa  :).  Se coc la 180 de grade timp de 10-12 miute la jumatatea cuptorului , preincalzit in prealabil. Le lasam in tava dupa ce le scoatem pana se racesc petru a nu se rupe la manevrat, este bine sa pregatiti  mai multe tavi.

 

cookies asortate

 

 

                                 Va invit sa degustati in functie de pereferinte :

 

cookies asortate 1