Sylvia

Este o muratura foarte buna care se poate acompania diverse mancaruri iarna.

In mod normal se combina brasele de conopida cu ardeii capia intregi eu i-am taiat penru ca am avut borcane mici.  Se combina un kilogram de ardei capia cu unul de conopida.

Se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si frunze de telina, punem apoi conopida si ardeii, mai alternam cu telina si cimbru, putin marar verde  si cate o frunza de dafin, apoi iar conopida si ardei si terminam iar cu frunze. In fiecare borcan punem si cateva boabe de piper intregi si cativa catei de usturoi.   Intr-un vas  se pune apa la fiert, cu boabe de mustar, foi de dafin, boabe de piper si o crenguta de cimbru. Cand clocoteste apa se pune  pentru fiecare litru de apa o  de lingura de sare mare si o  de lingura de otet, la aceasta salata am pus in plus o jumatate de plic de praf special pentru muratri de la Dr Otker, din acela dulce-acrisor. Se toarna apa fierbinte peste ele in borcane, punem putina aspirina deasupra, un varf de cutit am pus eu si se infileteaza fierbinti.

conopida