Sylvia

Nu stiu daca ati gustat vreodata cocosel la cuptor daca da nu trebuie sa cautati o ocazie sa preparati si degustati acest preparat. Se gasesc in talie de 450-500 grame pe bucata si sunt extrem de fragezi si de fac foarte repede .

Preparare : pentru carne , se spala bine cocoseii se sterg bine sa fie uscati, se freaca sare si piper proaspat macinate se pensuleaza cu un amestec facut din ulei de masline,o lingura de pasta de aredi iute, amestec de legume uscate italienesti ( rosie uscata, ardei,ceapa, usturoi, oregano) si paprica si apoi se toarna peste ei 200 ml de vin alb si ierburi aromate (cimbru uscat si rozmarin am pus eu ) si se lasa asa macar 12 ore la rece :

Se pun la cuptor la 210-220 grade timp de 45 minute pana la ora pana sunt bine rumeniti.
Pentru garnitura eu am preaparat ciuperci champinionn proaspete, taiate lamele mari si sotate cu putin unt clarificat, sare piper, amestec de legume uscate si vin alb 100 ml ( e o minunatie ) . Se fac la foc mediu si se supravegheaza cu grija evaporarea sa nu se arda, gustul fin dat de vinul alb este un deliciu trebuie sa testati o data reteta.Langa ele am mai adaugat niste cartofi taranesti si gata platoul, va doresc pofta buna !