Sylvia

Poate pentru ca este o toamna tarzie si capricioasa, poate pentru ca imi e dor mereu, inainte de caderea primei zapezi ,de copilarie….nu stiu exact motivul … dar in aceste zile am cautat sa regasesc gustul bucatelor mancate in copilarie si care mi-au ramas in minte . Asa ca azi va fi mancare de ciuperci facuta la ceaun cu mamaliga calda 🙂 .

Avem nevoie de 500 grame de ciuperci champinion spalate si taiete lamele fine, o ceapa mica tocata fin,o lingurita de boia,  o jumatate de ardei rosu taiat cubulete mici ( imi place mie cum rasare intre ele ), un cub de legume natural facut de mine  http://bucataria-sylviei.ro/cuburi-de-legume.html , o lingura de ulei, sare, piper proaspat macinat, o lingura de smantana, o lingurita de faina si putin lapte rece, patrunjel proaspat maruntit.

Preparare: punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile :

Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute , amestecand din cand in cand :

Dupa ce s-au facut ciupercile si a scazut apa mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam lingura de smantana si turnam peste ciuperci  lingurita de faina amestecata in prealabil cu o jumatate de cescuta de lapte rece ca sa avem un sos mai dens.  Amestecam cu grija, stingem focul si adaugam patrunjelul maruntit. Se serveste calda cu mamaliga….este un deliciu pe cat de simplu pe atat de aromat :