Sylvia

 

        Este o mancare care imi aminteste inevitabil de copilarie,  de dupa-mesele in care ma intorceam acasa si gaseam un miros de mancare proaspat facuta,  de serile de toamna cand noaptea venea mai repede decat mi-as fi dorit …

       Avem nevoie de : pui de casa neaparat daca vrem o ciulama gustoasa ( eu am pus pulpele si aripile de la un pui ), 2 cepe potrivite, un morcov, o jumatate de ardei , mai putem pune si o lingura de zarzavat pentru iarna daca avem facut  http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/ , daca nu punem o lingurita de delikat de legume,  2 linguri de ulei de porumb sau de floarea soarelui, o lingurita de boia, 100 ml lapte, o lingura faina , o lingura de smantana, verdeturi in functie de preferinta ( patrunjel sau telina verde) :

 

ciulama de pui

 

        Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare  si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic :

 

ciulama de pui 1

 

        Dupa aceea adaugam bucatile de pui si lasam la foc mic cu sare si piper pret de cateva minute. Adaugam apoi boia si apa fierbinte cat sa treaca peste pui si lasam cu capac si la foc mic. Pe masura ce fierbe mai adaugam apa fierbinte, daca scade apa,  si lasam sa fiarba incet pana este gata puiul.  Intr-un bol amestecam laptele rece cu o lingura de faina si turnam sosul peste carne si mai lasam sa clocoteasca putin. Punem si o lingura de smantana si mai dregem cu condimente daca  trebuie, inchidem focul si punem verdeturi aromate taiate marunt. Se serveste calda cel mai bine cu mamaliguta proaspata si muraturi, va doresc pofta buna !

 

ciulama de pui 3