Sylvia

 

Asa cum v-am promis o sa va arat si cateva mici secrete din culisele bucatariei profesionale, in esenta extrem de simple dar care presupun o anumita tehnica de realizare.

Pentru astazi cipsuri din sunca coppa, merg facute si cu jambon crud afumat, pancetta, jambon Serrano . Realizarea cum va spuneam este simpla, avem nevoie de doua tavi pentru cuptor hartie de copt si sunca pentru facut cipsurile.

Realizare : intr-o tava pentru cuptor se aseaza pe o hartie de copt bucatile de sunca din care facem cipsurile :

 

    Aici intervine partea de tehnica mai putin cunoscuta, daca le-am aseza asa la cuptor din cauza caldurii si a curentului de aer ele s-ar contorsiona si s-ar usca sifonate. Se pun peste ele inca o hartie de copt :

       Se aseaza peste ele inca o tava de aceasi dimensiune  sau putin mai mica care sa preseze si sa aplatiseze sunca si sa o forteze sa se coaca intinse bine :

    Tavile suprapuse asa se pun la cuptorul incins la 210 grade fix 🙂 timp de aproximativ 5-8 minute, verificati dupa 5 minute pentru ca depinde de cuptor. Eu folosesc un cuptor electric si caldura vine atat de jos cat si de sus.  Sunt gata atunci cand sunt bine coapte si crocante :

          Se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza atunci cand sunt bine racite. Sunt extrem de aromate si crocante, cu ele se poate asezona orice supa, pentru paste, pentru decor . Aduc o nota crocanta si extrem de aromata, nu sunt doar un decor sunt o completare eficienta care aduc acel”ceva”  la o mancare.